| |
Šumivé víno - Spumante Brut Rose
 |
|
Typ: |
| |
Ružové šumivé víno |
| |
|
| |
|
| |
Víno: |
| |
Hrozno červené bobule. |
| |
|
| |
Dopestované: |
| |
Veneto. |
| |
|
| |
|
| |
Obsah alkoholu: |
| |
11% |
| |
|
| |
|
| |
Skladovanie: |
| |
1 - 2 roky |
| |
|
| |
|
| |
Vinárstvo: |
| |
Mušt sa vyrába z červeného hrozna. Pri výrobe muštu sú bobule hrozna s kožou, pri riadenej teplote po dobu maximálne 36 hodín. Po uplynutí tejto doby, nastáva lisovanie. Získaný mušt sa nechá stáť v chlade pri teplote (5 -10 ° C) nechá odstáť 12-18 hodín. Vznikne jasná tekutina, ktorá sa nazýva Sapara. Po pridaní kvasiniek začína fermentácia po dobu 15-20 dní pri konštantnej teplote 18-20 ° C. |
| |
|
| |
|
| |
Šumivé: |
| |
Po primárnej fermentácii sa získané víno premiestni do autoklávy, kde je daná tesnosť a možnosť, vzniku vysokého tlaku pri ktorom vzniká šumivosť. Fermentácia prebieha podľa spôsobu Charmat spočívajúce pridaním ušľachtilých kvasiniek a upraveného hroznového muštu sa riadenou teplotouz 14 ° -16 ° C, Po dosiahnutí požadovaného tlaku (asi 6 bar), pričom hmota sa ochladí na ukončenie fermentácie, ktorá podporujú stabilizáciu. Nakoniec nastáva filtrácia a následné stáčanie pod tlakom. |
| |
|
| |
|
| |
Degustácia: |
| |
Živé víno s peknou ružovou farbou, svieže. Vínová príchuť pripomínajúce jablká a marhule. |
| |
|
| |
|
| |
Podáva sa k jedlu: |
| |
Ideálne je ako aperitív, ale jej čerstvá chuť je vhodná na rýchle občerstvenie. Je vhodné k predjedlám, hlavným chodom. Je ľahké a prečo nie, k pizzi. |
| |
|
| |
|
| |
Servírovacia teplota: |
| |
8 ° C |

|