|
Šumivé víno - Spumante Brut Rose
 |
|
Typ: |
|
Ružové šumivé víno |
|
|
|
|
|
Víno: |
|
Hrozno červené bobule. |
|
|
|
Dopestované: |
|
Veneto. |
|
|
|
|
|
Obsah alkoholu: |
|
11% |
|
|
|
|
|
Skladovanie: |
|
1 - 2 roky |
|
|
|
|
|
Vinárstvo: |
|
Mušt sa vyrába z červeného hrozna. Pri výrobe muštu sú bobule hrozna s kožou, pri riadenej teplote po dobu maximálne 36 hodín. Po uplynutí tejto doby, nastáva lisovanie. Získaný mušt sa nechá stáť v chlade pri teplote (5 -10 ° C) nechá odstáť 12-18 hodín. Vznikne jasná tekutina, ktorá sa nazýva Sapara. Po pridaní kvasiniek začína fermentácia po dobu 15-20 dní pri konštantnej teplote 18-20 ° C. |
|
|
|
|
|
Šumivé: |
|
Po primárnej fermentácii sa získané víno premiestni do autoklávy, kde je daná tesnosť a možnosť, vzniku vysokého tlaku pri ktorom vzniká šumivosť. Fermentácia prebieha podľa spôsobu Charmat spočívajúce pridaním ušľachtilých kvasiniek a upraveného hroznového muštu sa riadenou teplotouz 14 ° -16 ° C, Po dosiahnutí požadovaného tlaku (asi 6 bar), pričom hmota sa ochladí na ukončenie fermentácie, ktorá podporujú stabilizáciu. Nakoniec nastáva filtrácia a následné stáčanie pod tlakom. |
|
|
|
|
|
Degustácia: |
|
Živé víno s peknou ružovou farbou, svieže. Vínová príchuť pripomínajúce jablká a marhule. |
|
|
|
|
|
Podáva sa k jedlu: |
|
Ideálne je ako aperitív, ale jej čerstvá chuť je vhodná na rýchle občerstvenie. Je vhodné k predjedlám, hlavným chodom. Je ľahké a prečo nie, k pizzi. |
|
|
|
|
|
Servírovacia teplota: |
|
8 ° C |

|