| |
Červené víno - Cabernet Franc Lison-Pramaggiore D.O.C.
 |
|
Typ: |
| |
Červené víno tiché |
| |
|
| |
|
| |
Označenie: |
| |
Lison-Pramaggiore D.O.C. |
| |
|
| |
|
| |
Obsah alkoholu: |
| |
12,5% obj. |
| |
|
| |
|
| |
Skladovanie: |
| |
3 - 4 roky |
| |
|
| |
|
| |
Vinárstvo: |
| |
Víno je vyprodukované s červeného viniča: mušt v špeciálnych fermentoroch zostáva v kontakte s kožou po dobu 8-10 dní. Následne je v špeciálnych nádržiach, kde prichádza kontakt vybraných kvasiniek a prebieha fermentácia pri kontrolovanej teplote 25-30 ° C po dobu 10-12 dní. Dozreté víno sa stáča do fliaš. |
| |
|
| |
|
| |
Charakteristické vlastnosti: |
| |
Červená farba starnutím nadobúda farbu granátu (minerálu). Chuť intenzívne vínová, svojou chuťou je charakteristická pre mladých vína, jednoducho elegantné víno. |
| |
|
| |
|
| |
Podáva sa k jedlu: |
| |
Doporučuje sa k hydine, zverine, je vhodné na pečie a k syrom. |
| |
|
| |
|
| |
Servírovacia teplota: |
| |
18 - 20 ° C |

|