| |
Červené víno - Refosco dal peduncolo rosso Lison-Pramaggiore D.O.C
 |
|
Typ: |
| |
Stále červené víno |
| |
|
| |
|
| |
Označenie: |
| |
LIson-Pramaggiore D. O. C. |
| |
|
| |
|
| |
Obsah alkoholu: |
| |
12,5% obj. |
| |
|
| |
|
| |
Skladovanie: |
| |
3 - 4 roky |
| |
|
| |
|
| |
Vinárstvo: |
| |
Pri červenom víne sa uskutočňuje proces: pri mušte zostávajú bobule celé, dužina je kontakte so šupkou po dobu 6-8 dni. Potom sa umiestnia do vhodných nádrží, v ktorých prichádza kontakt s vybranými kvasinkami pri kontrolovanej teplote 25-30 ° C, dokončenie kvasenia je po 8-10 dňoch. |
| |
|
| |
|
| |
Charakteristické vlastnosti: |
| |
Farba mladého vína je červená tmavo purpurová, časom má farbu granátu. Výrazne vínová a ovocná vôňa, s tónmi maliny a černice. Chuť suchá, plná, robustná. Starnutím sa zjemňuje a zmäkčuje, charakteristicky zdôrazňuje svoju horkastosť. |
| |
|
| |
|
| |
Podáva sa k jedlu: |
| |
Je klasické červené víno, ktoré sa podáva k tradičným jedlám starého Veneta (pasta – cestoviny). Vhodné k cestovinám, vynikajúce k mäsu, hydine, jahňacine a koziemu pečenému. |
| |
|
| |
|
| |
Servírovacia teplota: |
| |
16 - 18 ° C |

|