| |
Červené víno - Merlot Venezia D.O.C.
 |
|
Typ: |
| |
Červené víno tiché. |
| |
|
| |
|
| |
Označenie: |
| |
Venezia D. O. C. |
| |
|
| |
|
| |
Obsah alkoholu: |
| |
12,5% obj. |
| |
|
| |
|
| |
Skladovanie: |
| |
3 - 4 roky |
| |
|
| |
|
| |
Vinárstvo: |
| |
Červené víno Merlot začína spracovaním hrozna, výrobou muštu, pri ktorom zostáva dužina po celý čas v kontakte so šupkou po dobu 6-8 dni. Potom sa umiestni do zvláštnej nádrží, kde je kontakte vybraných kvasiniek a to pri teplote 25-30 ° C, kvasenie končí do 10-12 dní. |
| |
|
| |
|
| |
Charakteristické vlastnosti: |
| |
Víno je typickej sýto červenej farby, keď je mladé. S časom naberá granátovo červenú. Čistá intenzívna aróma, s nocou fialovej a lesnými plodmi. Chuť je vyvážená a jemná chuť, a starnutím (2 alebo 3rokov) nastáva rafinovane suchá a príjemné horkastá. |
| |
|
| |
|
| |
Podáva sa k jedlu: |
| |
Je to príjemný doprovod k červeným mäsám, pečienke a všeobecne ku všetkým chutným jedlám. |
| |
|
| |
|
| |
Servírovacia teplota: |
| |
16 - 18 ° C |

|