| |
Červené víno - Cabernet Sauvignon Venezia D.O.C.
 |
|
Typ: |
| |
Červené víno tiché. |
| |
|
| |
|
| |
Označenie: |
| |
Cabernet Sauvignon |
| |
|
| |
|
| |
Obsah alkoholu: |
| |
12,5% obj. |
| |
|
| |
|
| |
Skladovanie: |
| |
3 - 4 roky |
| |
|
| |
|
| |
Vinárstvo: |
| |
Pri výrobe tohto červeného vína sa necháva mušt kvasiť, kde sa nechávajú celé bobule s dužinou po dobu asi 8 až 10 dní pri teplote 22-25 ° C v oceľových nádobách. |
| |
|
| |
|
| |
Charakteristické vlastnosti: |
| |
Farba vina, tmavo červená granátová s fialovými odtieňmi. Vôňa veľmi intenzívna a vytrvalá, mierne bylinná s nádychom maliny a vanilky. Suchá, harmonická, plná a veľmi dlho trvajú v ústach. |
| |
|
| |
|
| |
Podáva sa k jedlu: |
| |
Víno dobré k pečeným alebo grilovaným mäsám. Ideálne pre ragú, duseným mäsám. Veľmi dobré k fondue, ale aj ku králikovi na divoko. Výborný k zrejúcim syrom. |
| |
|
| |
|
| |
Servírovacia teplota: |
| |
18 - 20 ° C |

|